Este eficienta masca de protectie impotriva coronavirus? Care sunt cele mai bune masti

Masca protectie coronavirus: care sunt cele mai eficiente masti pentru protejarea impotriva coronavirusului.

Numarul de infectari cu coronavirus a depasit valoarea de 81.000 in intreaga lume, iar numarul deceselor a depasit 2.700. Panica este cu atat mai mare cu cat un focar urias a aparut in Italia, care are in prezent 322 de infectari si 10 decese.

Este panica si in Romania, dupa ce un italian infectat cu coronavirus a stat in tara timp de 5 zile saptamana trecuta, intrand in contact cu mai multi oameni.

Masca protectie coronavirus: cat de eficiente sunt mastile de protectie

Autoritatile si medicii indeamna populatia sa poarte masti de protectie atunci cand stau in spatii aglomerate. Contrar credintei populare insa, aceste masti nu te feresc complet de pericolul infectarii cu coronavirus.

Potrivit specialistilor mastile de protectie chirurgicale, care sunt si cele mai populare, sunt eficiente doar daca sunt purtate corect si sunt schimbate la interval de 3 - 4 ore. Mastile chirurgicale nu se reutilizeaza.

In plus mastile ar trebui purtate de pacientii infectati, sau care au simptome de infectie, si nu invers. Virusul se transmite pe cale aeriana, prin picaturi de lichid eliminate prin tuse, stranut sau vorbit.

Masca protectie coronavirus: afla aici care sunt cele mai bune masti.

Vizualizări: 1,984

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: