Exercițiu la Vîrţ! Persoane surprinse de viitura de pe Jiu

Pompierii gorjeni vor desfășura joi, 29 iunie, un amplu exercițiu de simulare a unor intervenții în caz de inundații pe cursul inferior al râului Jiu. Exercițiul va fi unul complex, cu forțe și mijloace în teren, și va angrena mai multe instituții. În zona podului de la Vîrț, pompierii, scafandrii Salvamont, ambulanțierii și jandarmii vor interveni pentru salvarea și evacuarea unor cetățeni surprinși de apele învolburate ale Jiului.

Exercițiul se va desfășura pe raza orașului Rovinari începând cu ora 11.00. „Scenariul exercițiului pleacă de la premisa că vom primi informări de la instituțiile cu atribuții în monitorizarea factorilor de risc privind producerea unor situații de urgență generate de fenomene meteo periculoase, cantități mari de precipitații, urmând ca la nivelul comitetului local pentru situații de urgență al orașului Rovinari să se întreprindă măsurile necesare pentru protecția populației”, a declarat Augustin Malacu, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Gorj.

Potrivit planului, în jurul orelor 11.30 va începe acțiunea de alarmare a populației, fiind puse în funcțiune sirenele. La Vîrț va fi mobilizare totală. Pompierii vor interveni în zona podului pentru salvarea a trei persoane surprinse de viitură. Una dintre ele va fi purtată de curenți în aval și nu se va putea retrage spre maluri. O alta va rămâne blocată într-o îngrămădire de lemne și bușteni, iar cea de-a treia va rămâne blocată în apropierea unui picior al podului. „Am ales zona Rovinari pentru exercițiu deoarece, conform planului de analiză și acoperire a riscului întocmit la nivelul județului, este o zonă cu risc mare de producere a unor astfel de situații, generate de inundații, de ruperea unor diguri, amenajări, fiind și o zonă puternic industrializată, ținând cont că avem Termocentrala Rovinari”, a explicat șeful ISU Gorj. 

Galerie foto


Vizualizări: 2,315

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: