Polițiștii care păzesc Coloana Infinitului, în presa străină

Polițiștii locali din Târgu Jiu, care au misiunea să nu lase turiștii să atingă operele lui Brâncuși, au atras atenția presei străine. Un jurnalist britanic de la „Spectator” a făcut special drumul de la Sibiu la Târgu Jiu pentru a vedea Coloana Infinitului, o operă despre care spune că este celebră, dar aproape nimeni din lumea artistică a Londrei nu a văzut-o. Pentru jurnalistul britanic, Coloana Infinitului “este o priveliște extraordinară, ieșind dintr-un mic parc, strălucind încet în lumina soarelui”. Acesta spune că “nu seamănă cu un turn, cu un stâlp sau cu un coș de fabrică”, ci „mai mult ca un fir sau lanț”.

Jurnalistul și soția sa s-au apropiat de operă pentru a o filma. Acesta povestește în articol cum un bărbat în uniformă, cu mustață, a ieșit din tufișuri, fluturându-și brațele. Ghidul care l-a însoțit de la Sibiu i-a explicat că nu poate atinge opera, jurnalistul precizând în articol că nu întotdeauna Coloana a fost la fel de protejată, amintind vremea în care comuniștii au vrut să o doboare, trăgând de ea cu tractorul, considerând că este un exemplu de „decadență burgheză".
Polițiștii locali s-au afirmat și în presa națională, după ce nu au lăsat un grup de copii din Reșița să se apropie de Poarta Sărutului. (R.S.)

Vizualizări: 1,476

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: