Exercițiu spectaculos în Defileul Jiului

Salvamontiștii gorjeni au făcut un exercițiu spectaculos în Defileul Jiului. Salvatorii montani au profitat de nivelul ridicat al apei ca să-și testeze capacitățile. Au folosit echipamente de salvare unice în România. Se va adăuga un scubajet, pe care salvatorii îl vor primi în aceste zile.

 

Printre echipamentele utilizate, s-au numărat o barcă de salvare și intervenție în ape rapide, o dronă subacvatică și o placă de torente.

 

“În cadrul programului de pregatire profesionala continua, salvatorii montani din cadrul Serviciului Salvamont al Consiliului Județean Gorj au desfășurat in Defileul Jiului un exercițiu de salvare acvatica în ape repezi. Profitând de nivelul ridicat al apei salvamontiștii au testat diverse metode de interventie pentru traversare a apelor învolburate, de recuperare a persoanelor de pe malul opus sau de pe stânci din mijlocul torentului, cu sau fără barca de salvare. În cadrul exercitiului au fost folosite echipamente de ultima generație, unele unice în România, precum barca de salvare și intervenție în ape rapide, drona subacvatica, lansatorul de coarda și placa de torente”, a transmis Sabin Cornoiu, șeful Salvamont.

 

Pregătirea pe profil activatic va continua și în zilele următoare. “Programul va fi axat pe exercitii de căutare cu scafandri, cercetare cu drona subacvatica prevazuta cu sonar și brat de recuperare , precum și deplasare subacvatica cu unul dintre cele mai performante scubajeturi din lume , dispozitiv care va intra în dotarea salvatorilor din aceasta săptămână. Salvamontiștii gorjeni , pe lângă specializarea de baza ca salvatori montani, sunt specializați și în salvari speologice, acvatice , subacvatice , cercetare cu drone și cu caini de salvare”, a mai transmis Cornoiu.

Galerie foto







Vizualizări: 1,071

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: