Expertiza, favorabilă clubului Pandurii. Faliment amânat!

Mult aşteptatul termen de judecare a cererii de faliment a clubului Pandurii s-a consumat miercuri fără ca instanţa să dea verdictul pe care îl aşteaptă de cel puţin un an toţi cei care doresc moartea echipei care până nu de mult era mândria tuturor. Judecătorul sindic a dispus ca la începutul toamnei să mai discute despre chestiunea respectivă, fiind şanse minime ca şi atunci să fie tranşată problema în direcţia dorită de cei care speră ca Pandurii să îşi dea o dată duhul.

La termenul de miercuri, în sală a fost prezent un reprezentant al administratorului judiciar şi principalul creditor al clubului, Marin Condescu. Cel din urmă nu a luat cuvântul, în timp ce reprezentantul Consulting Company a expus situaţia clubului, raportul de activitate urmând să fie validat de un practician în insolvenţă.

Judecătorul sindic a făcut vorbire şi de procesul în care Pandurii le cere acţionarilor săi să îşi achite angajamentele financiare din anii trecuţi. E vorba de milioane de euro, iar instanţa aşteaptă pronunţarea unei sentinţe în acest proces pentru a putea decide în privinţa cererii de faliment din actualul dosar. La ambele dosare a ajuns acum raportul expertului contabil care a confirmat ceea ce Marin Condescu tot afirmă de câteva luni, cum că toţi cei cinci acţionari de la Pandurii sunt buni de plată.

Raportul respectiv arată că nu mai puţin de 19 milioane de lei ar trebui achitaţi de Complexul Energetic Oltenia, Consiliul Judeţean Gorj, Consiliul Local Târgu Jiu, Artego şi USMO. Banii nu au mai fost plătiţi de ani de zile, iar fiecare sumă datorată pe baza angajamentelor proprii de plată este evidenţiată în acel raport.

În aceste condiţii, Pandurii are şanse mici să piardă săptămâna viitoare procesul cu acţionarii, atunci fiind foarte posibilă pronunţarea unei decizii de către instanţă pe această temă. Verdictul aşteptat de toată lumea nu va fi definitiv, dar este obligatoriu, ceea ce înseamnă că, în cazul în care va da dreptate clubului, acţionarii vor fi obligaţi să plătească milioane de euro. Asta ar duce la salvarea echipei.

Verdictul din acest dosar va influenţa şi sentinţa din cel privitor la cererea de faliment, în cazul obligării acţionarilor la plata unor sume atât de mari fiind evident că situaţia financiară a clubului se va redresa. Momentul deznodământului se apropie şi, în plină vacanţă fotbalistică, despre Pandurii s-ar putea vorbi din nou la fel de mult ca în vremurile bune ale echipei.

Vizualizări: 2,050

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: