Explicații după noul scandal de la Psihiatrie

O nouă anchetă la spitalul din Târgu Jiu. Doi asistenți și un infirmier au dat explicații în fața șefilor după ce au fost publicate fotografii în care cadrele medicale se tund. Scena are loc chiar în sala de mese a Secției Psihiatrie. Cercetările se pot lăsa cu sancțiuni dure, atenționează managerii unității medicale.

La nivelul spitalului a fost constituită o Comisie de Disciplină care urmează să stabilească ce s-a întâmplat. Din primele informații, este vorba despre fotografii făcute la mijlocul lunii decembrie, anul trecut. În imagini, apar doi asistenți medicali, iar un infirmier este cel care ar fi făcut fotografiile. Dacă se aflau în timpul serviciului, urmează să se stabilească în Comisia de Etică.

“A fost constituită o comisie de anchetă dispusă de domnul manager. Noi ne-am luat treaba în serios. Am făcut convocările pentru persoanele care sunt surprinse în acea fotografie. Dacă pe parcursul anchetei descoperim că au mai fost și alți oameni din personal sau din afara personalului, implicați în acest caz, vor fi convocați și vom face tot ceea ce se poate pentru a depista adevărul”, a explicat Ion Borhină, directorul de îngrijiri din cadrul spitalului.

Acesta a ținut să sublinieze că un astfel de comportament nu este tolerat în cadrul spitalului. „Acestea sunt manifestări care, în cadrul unui spital, nu pot fi tolerate în niciun fel, începând de la faptul că cei doi fac ceea ce fac în sala de mese a spitalului și continuând cu cei care fac aceste fotografii care, dacă fac parte din rândul personalului, nu trebuie să aibă astfel de preocupări. Preocuparea lor și a întregului personal trebuie să fie îngrijirea pacientului. Dacă ai timp să faci asemenea lucruri, înseamnă că nu ai timp să faci meseria pentru care ești angajat. Vom ajunge foarte repede la niște concluzii și la niște măsuri. Este în desfășurare ancheta. Sunt convocați. Oamenii au venit să ne explice, să-și asume, poate, vina. Vom vedea. Vom lămuri împrejurările”, a mai adăugat Borhină.

Și managerul Gigel Capotă atenționează că aceste derapaje care afectează grav imaginea spitalului vor fi taxate. „Având în vedere gravele prejudicii de imagine care s-au adus Spitalului de Urgență Târgu Jiu ca urmare a nerespectării atribuțiunilor de serviciu de către o parte din personalul contractual, noi, cei din conducerea spitalului, nu mai tolerăm asemenea fapte și vom fi foarte fermi în luarea măsurilor legale. Cu referire la acele poze cu trei cadre medicale care se tundeau în secția de Psihiatrie, m-au sesizat și am dispus să fie efectuate cercetări”, a precizat Capotă.

Rezultatele anchetei urmează să fie făcute publice în această săptămână.

Vizualizări: 1,975

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: