Expoziție a unui artist nevăzător

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Despărțământul ASTRA Codlea și CJCPCT Vâlcea vă invită la vernisarea expoziției “Revenirea la viață”, marți, 3 august 2021, începând cu ora 17.00, la Consiliul Județean Vâlcea, la sala “Constantin Iliescu”.

 “În urma unui accident, din luna noiembrie a anului 2018, Claudiu este nevăzător complet. Artistul a descoperit în această perioadă modelarea lutului. Născut în 1971, într-un orășel de lângă Brașov (Codlea), artistul a reușit să se redescopere după accident. Pasiunea cu care Claudiu dă viață lutului se vede în lucrările sale care, spunem noi, îți bucură vederea. Susținut de Despărţământul ASTRA “Dr. Nicolae Căliman”, în august 2020 începe să descopere modelarea lutului.

Claudiu Marian Moldoveanu s-a născut la data de 27 ianuarie 1971, a lucrat ca lutier și ca sculptor în lemn. După nefericitul accident a urmat o perioadă de căutări, de întrebări fără răspuns. A fost o perioadă plină de provocări, cu momente de cumpănă, dar și cu satisfacții imense oferite de fiecare creație finalizată. Este un proiect unic, determinat de viziunea de perspectivă a despărțământului și de viziunea artistică a creatorului, îngemănate intr-un crez si o atitudine pozitivă comună.

"Vă invităm așadar să vedeți o expoziţie personală deosebită cu lucrări din ceramică realizate de artistul nevăzător Claudiu Marian Moldoveanu. Expoziția care a fost vernisată la CJCPCT Gorj la sala Florin Florin Isuf în data de 14 iulie spunem noi că s-a bucurat de un mare succes. Cusiguranță că și iubitorii de frumos vor fi încântați de frumusețea lucrărilor realizate de artistul nevăzător", transmit organizatorii.

Vizualizări: 507

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: