Expoziţie dedicată artistului Aurelian Şuţă

Muzeul Național "Constantin Brâncuși" pregătește un eveniment cultural deosebit pentru iubitorii de artă și literatură. În data de 22 septembrie, la ora 17:00, are loc vernisajul expoziției "Ultimul gram de suflet", dedicată memoriei artistului Aurelian Iulius Șuță (ȘAI). Expoziția aduce în prim-plan o colecție impresionantă de grafică și este organizată în colaborare cu Asociația Internațională a Polițiștilor, Muzeul Județean "Alexandru Ștefulescu", Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare "Constantin Brâncuși" și Liceul de Arte "Constantin Brăiloiu".

Curatorul expoziției este Florin Preda Dochinoiu. Expoziția "Ultimul gram de suflet" reprezintă un omagiu adus marelui artist ȘAI și oferă publicului o oportunitate unică de a se bucura de creația sa grafică remarcabilă.

În cadrul evenimentului, va avea loc și lansarea volumului "Poeme desenate", scris de talentatul autor Alex Gregora. Acesta este un proiect special ilustrat cu lucrări semnate tot de Aurelian Iulius Șuță, aducând împreună două forme de artă complementare.

Invitația este deschisă tuturor celor pasionați de artă și literatură.

Aurelian Iulius Șuță ȘAI (1965 - 2020), licențiat în Arte Vizuale al Universității de Vest din Timișoara - Facultatea de Arte Vizuale și Design a fost membru al Uniunii Artiștilor Plasticii, Filiala Craiova și polițist în cadrul Serviciului Criminalistic al IPJ Gorj. 

  A avut o prestigioasă carieră artistică națională și internațională, îndeosebi în zona graficii satirice. 

Artist prolific, implicat cultural și civic în viața cetății, Aurelian Șuță ȘAI a desfășurat o susținută carieră artistică, excelând în genul caricaturii ca formă de artă sub toate aspectele ei, realizând numeroase proiecte personale, fiind recunoscut ca un important creator al artelor vizuale, fiindu-i acordate premii și distincții în domeniul artistic. A fost un artist apreciat de colegii de breaslă, iubit și admirat de concetățeni dar și de publicul pe care l-a captivat în numeroasele expoziții de grup sau personale din țară și din afara ei.

Ultima expoziție personală a avut loc la Muzeul Județean Gorj “Alexandru Ștefulescu” în data de 13 Octombrie 2020, unde a încântat publicul cu creația sa și căldura personală inconfundabilă!

Vizualizări: 814

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: