Rețetă tradițională de gogoșari marinați

Gogoşarii marinaţi sunt perfecţi lângă orice tocăniță sau friptură. Sunt foarte simplu de preparat şi se găsesc din belşug în piețe în această perioadă a anului.

În funcţie de ce cantitate de gogoşari vreţi să preparaţi,înmulţiţi cantitatea de condimente şi ingrediente pentru o porţie.

Ingrediente necesare:

    5 kg gogoșari

    500 g zahăr

    250 g sare

    1 L oțet

    2 L apă

    Piper boabe

    Boabe de muștar

    Foi de dafin

    Hrean

Mod de preparare: Alegem gogoșari sănătoși mari și cărnoși şi îi spălăm foarte bine, îi scurgem de apă și îi tăiem apoi în sferturi. Punem la fiert apa într-o oală, împreună cu sarea, zahărul, oțetul, foile de dafin, boabele de piper și cele de muștar.

Când apa clocotește, punem și gogoșarii și îi lăsăm în apă timp de 3 sau 4 minute până se înmoaie un pic. Îi scoatem apoi cu o sită, îi scurgem și îi așezăm fierbinți în borcane.  Adăugăm în fiecare borcan și câte un fir de hrean. Dăm în clocot zeama, apoi o turnăm fierbinte peste gogoșarii din borcane. Închidem ermetic fiecare borcan și le punem în pături.

Le lăsăm să se răcească lent și de tot, apoi le depozităm în cămară.

Vizualizări: 1,313

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: