Farmaciştii gorjeni nu vor mai elibera reţete gratuite şi compensate

Farmaciştii gorjeni ameninţă că nu vor mai elibera reţete gratuite şi compensate pentru că nu au mai primit bani de la Casa de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj din septembrie 2010 pentru medicamentele vândute în februarie. Nici distribuitorii nu mai sunt la fel de prietenoşi şi vor întrerupe aprovizionarea cu medicamente. Conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate cunoaşte această problemă şi ca de fiecare dată promite că o va rezolva.

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj şi farmaciştii ajunseseră la o înţelegere ca decontarea reţetelor gratuite şi compensate să se facă la 210 zile. „Cei de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj au hotărât că ne vor deconta reţele gratuite şi compensate la 210 zile. Nici acest termen nu-l pot respecta. Trebuie să vă spun că noi nu am mai văzut bani de la CJAS Gorj din luna septembrie, când au decontat luna februarie a anului 2010. În noiembrie trebuiau să ne dea banii pentru luna martie 2010. Nici până acum nu am primit nimic, deşi au trecut trei luni peste. Nu ştim când vom primi aceşti bani pentru că nimeni nu ne spune nimic. Este o situaţie fără precedent. Au mai fost întârzieri, dar niciodată atât de mari”, a declarat Ileana Dumitrescu, preşedinta Colegiului Farmaciştilor din Gorj. 

În această situaţie farmaciştii nu ştiu dacă vor mai elibera reţete gratuite şi compensate. Mai mult decât atât se tem că distribuitorii nu vor mai aproviziona farmaciile cu medicamente. „Nu avem bani să plătim furnizorii. În judeţul Gorj încă se mai eliberează reţete gratuite şi compensate, însă nu se ştie până când. Eliberăm în funcţie de stocurile de medicamente pe care le avem. Unii furnizori ne-au înţeles, însă alţii au început să ne someze, sau să blocheze aprovizionările de medicamente”, susţine Ileana Dumitrescu, preşedinta Colegiului Farmaciştilor din Gorj.

Conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj recunoaşte că termenele de decontare au fost depăşite însă ca de obicei promit că situaţia va intra în normal. „Într-adevăr am depăşit termenele de plată cu aproximativ 2 luni. Avem să le dăm farmaciilor din Gorj 70-80 de miliarde de lei vechi, pentru reţetele gratuite şi compensate eliberate în luna martie. Cel mai probabil săptămâna viitoare banii vor ajunge la farmacişti”, a explicat preşedintele Gheorghe Cocină.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: