Pensii mai mici pentru zeci de mii de gorjeni

Din această lună, peste 35.000 de gorjeni primesc pensiile reduse. Este vorba de pensionarii care au o pensie mai mare de 740 de lei, care, conform noilor reglementări trebuie să contribuie la plata asigurărilor de sănătate.

Începând cu data de 1 ianuarie a acestui an toţi pensionarii care primesc pensii mai mari de 740 de lei trebuie să contribuie la fondul de sănătate. Casa Judeţeană de Pensii Gorj le opreşte lunar 5,5% din pensia brută. Nu scapă nici revoluţionarii, văduvele sau veteranii de război, doar în cazul în care nu mai beneficiază şi de alt tip de pensie. În Gorj, sunt 35.000 de pensionari cărora le-au fost micşorate pensiile pe acest considerent. „Începând cu această lună, conform prevederilor unei Ordonanţe de Urgenţă a Guvernului, pensionarii cu venituri peste 740 lei vor plăti contribuţie de asigurări sociale de sănătate în valoare de 5,5%. Reţinerea se face chiar din pensia din această lună“, a precizat Maria Udroiu, Şef Serviciu Casa de Pensii Gorj.

Sumele sunt oprite de Casa Judeţeană de Pensii Gorj  în baza ordonanţei 107 din 2010, privind modificarea şi completarea reformei în domeniul sănătăţii. 

“Îmi cumpăram pâine din banii pe care mi i-au luat” Cum era şi evident, acest lucru a creat nemulţumiri în rândul pensionarilor, care o dată cu primirea pensiei au constatat că au mai puţini bani. Nemulţumit este şi Nicolae Glaje în vârstă de 73 de ani din Târgu Jiu, care are o pensie de circa 1000 de lei din care i-a fost oprită suma de 47 de lei pentru contribuţia la asigurările de sănătate. “Am muncit 43 de ani, am plătit la sănătate şi acum plătesc iar. Nu e corect. Cu banii care mi i-au luat îmi cumpăram pâine pentru două luni”, a spus Nicolae Glaje. La nivelul judeţului Gorj sunt pensionari, în special din rândul magistraţilor,  cărora li se opresc lunar pentru asigurările de sănătate chiar şi 700 de lei.   

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: