Fermier din Gorj: Din grânar, am ajuns hârtia igienică a Europei

Din grânarul Europei, am ajuns hârtia igienică a Europei! E răbufnirea unui fermier din Gorj, revoltat că nu se găsesc soluţii pentru ca lâna, de exemplu, să fie valorificată şi ciobanii să nu mai fie nevoiţi să o arunce la gunoi sau să-i dea foc.

Ciobanilor din Gorj li s-a propus să vândă lâna cu 20 de bani kilogramul, prea puţin ca să merite osteneala, spun fermierii.

Ion Cherciu, unul dintre cei mai cunoscuţi fermieri din Oltenia, spune că pentru lână nu e altă soluție: “Lâna, vă spun sincer, nu mă feresc, îi dau foc. Sfătuiesc toţi fermierii din România să pună foc, să nu-şi dea marfa pe nimicuri. La 5-600 de oi, să vină să-ţi spună că-ţi dă un milion, 100 de lei, pe lână? Nici nu stau la discuţii! Eu îi voi pune foc în continuare! S-au spus tot felul de versiuni, că se fac centre de recoltare, că se strânge lâna, se face material pentru izolaţii, nimic nu s-a concretizat”.

Cherciu arată cu degetul și politicienii care odată ajunși în diverse funcții uită ce au promis în campaniile electorale. „Puteam să avem şi noi nişte centre măcar de recoltat roşii, castraveţi, nu zic de miei sau lână. Dar statul nu se ocupă de fermieri. O tot dau că e piaţă liberă. Într-adevăr e liberă, dar e atât de jos şi de liberă de e liber şi în buzunar. Nu te mai împiedici de nimic. Pe conductori îi interesează doar funcţia ca să o obţină la alegeri şi apoi nu-ţi mai răspund nici la telefon. Ne trebuie politicieni care să ne reprezinte cu adevărat şi în ţară, şi în Europa, să nu mai salte mâinile ca marionetele. Am ajuns din grânarul Europei, hârtia igienică a Europei”, a mai spus fermierul.

Vizualizări: 1,450

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: