Amestecul pe bază de urzici care fertilizează și protejează legumele din grădină

Un amestec de plante pe care le poți găsi ușor în orice grădină poate fi un bun fertilizant pentru legumele gospodarilor. Este vorba de urzici care, pe lângă proprietățile de fertilizant ieftin și ușor de preparat, acestea au și proprietatea de a proteja de dăunători legumele din grădină.

Urzicile pot fi folosite ca un fertilizant natural pentru grădină, deoarece conțin mulți nutrienți importanți pentru plante, cum ar fi azotul, fosforul, potasiul, calciul și fierul.

Îngrășămintele sunt absolut necesare în activitățile din agricultură sau de grădinărit dar nu trebuie neapărat folosite cele chimice. Există îngrăminte naturale care ajută la îmbunătățirea fertilității solului și la creșterea sănătoasă a legumelor. Cum îngrășămintele chimice conțin adesea substanțe care pot contamina solul, apa și aerul, sunt recomandate cele naturale, cum sunt urzicile care nu au efecte dăunătoare asupra mediului.

Atunci când urzicile sunt folosite ca îngrășământ, ele pot contribui la îmbunătățirea calității solului, la creșterea plantelor și la îmbunătățirea sănătății generale a plantelor.

Urzicile pot fi folosite în mai multe moduri diferite ca îngrășământ. De exemplu, ele pot fi uscate și apoi adăugate în sol ca mulci sau pot fi infuzate în apă pentru a obține un îngrășământ lichid. Îngrășământul lichid poate fi pulverizat pe frunzele plantelor sau poate fi turnat direct pe solul din jurul rădăcinilor plantei.

Iată cum puteți folosi urzicile pentru a fertiliza grădina:

Adunați urzicile proaspete, încercați să evitați să le culegeți din zone poluate sau cu trafic intens. Tăiați urzicile în bucăți mici și așezați-le într-un recipient mare, precum un butoi sau un recipient de compost. Adăugați apă peste urzici, apoi acoperiți recipientul și lăsați-l să stea timp de 3-4 săptămâni la soare. Apoi amestecați lichidul de urzici cu apă într-un raport de 1:10 sau 1:20 (1 parte lichid de urzici la 10 sau 20 părți apă).

Aplicați amestecul de urzici diluat în grădină, folosind o stropitoare sau o găleată, încorporându-l în sol sau aplicându-l pe suprafața solului.

Repetați aplicarea de urzici la intervale regulate, de preferință la începutul și la mijlocul sezonului de creștere.

Este important să rețineți că urzicile sunt bogate în azot și pot cauza o creștere excesivă a vegetației, ceea ce poate afecta negativ dezvoltarea și producția de fructe ale plantelor. Prin urmare, este important să utilizați lichidul de urzici în cantități moderate și să alternați utilizarea cu alte tipuri de îngrășăminte naturale, cum ar fi compostul sau humusul.

Vizualizări: 3,253

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: