Festival de teatru la Polovragi

Școala Populară de Arte "Constantin Brâncuși" din Târgu Jiu, alături de Consiliul Județean Gorj, Primăria și Consiliul Local Polovragi, precum și cu sprijinul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj organizează a doua ediție a Festivalului de Teatru pentru Amatori "Vatra". Acesta se va desfășura în perioada 15-17 septembrie 2023.

Evenimentul va aduna şase trupe de teatru amator din țară și din străinătate, oferind o platformă pentru peste 63 de copii și adolescenți talentați să-și pună în valoare aptitudinile actoricești pe scena din Poiana  Mănăstirii din Polovragi. 

Trupele participante:

Trupa "Jar Art" din Cluj
Trupa "Leira" din Vâlcea
Trupa de Teatru "Noi și ...Atât" din Sibiu
Trupa "Mare" din Botoșani
Trupa "Vatra Dacică" din Polovragi
Grupul "Vatra" din Torino, Italia

Competiția "Vatra" se va desfășura pe parcursul a trei zile:

Vineri, 15 septembrie 2023, de la ora 18:00, festivalul va debuta cu prezentarea unor piese de teatru religios de către trupa "Vatra Dacică" din Polovragi.


Sâmbătă, 16 septembrie 2023, competiția va avea loc în două sesiuni, între orele 09:00-12:00 și 17:00-20:00.


Duminică, 17 septembrie 2023, va avea loc festivitatea de premiere, începând cu ora 09:00, urmată de prezentarea unei piese de teatru antic de către trupa "Vatra Dacică" din Polovragi, de la ora 11:00.


Spectacolele vor fi evaluate de către un juriu profesionist, care va ține cont de criterii precum interpretare, regie, scenografie și costume, mișcare scenică, impresie artistică, originalitate și transmiterea mesajului.

Invitatul special al festivalului este actorul și regizorul român cu o carieră de succes în SUA, Eugene Buică.

Vizualizări: 1,355

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: