Firmele de pompe funebre, mai aglomerate ca niciodată

Numărul tot mai mare al persoanelor infectate cu noul coronavirus pune și mai multă presiune pe spitalele din județul Gorj. Spre exemplu, în unitatea medicală de la Târgu Cărbunești sunt internați 130 de pacienți, iar secția de ATI este plină cu persoane nevaccinate.

”Situaţia pe ATI este foarte gravă. La noi ajung cei care sunt foarte - foarte grav. Chiar de dimineaţă mi-am anunţat niste prieteni că mama lor a decedat. Avea 85 de ani. Nu putem face minuni. Situaţia pacienţilor este din ce în ce mai gravă. Sperăm ca oamenii să conștientizeze gravitatea situației și să se vaccineze cât mai mulți”, a spus Constantin Târziu, managerul Spitalului din Târgu Cărbunești.

Primarul oraşului spune că certificatele de deces se eliberează pe bandă rulantă, numărul persoanelor care pierd lupta cu acest virus fiind foarte mare. ”Din păcate, trăim din nou o perioadă de vârf de pandemie şi, cum spitalul de la Târgu Cărbuneşti este unul care tratează bolnavii de Covid, şi numărul de decese a crescut în ultima perioadă. Asta ne-a făcut să epuizăm acum câteva zile acele registre în care se consemnează aceste decese. Am avut weekendul trecut cu 12 decese. La decese de Covid se adaugă şi decesele survenite pe cale naturală. A trebuit să refacem acest stoc, din păcate. Am mai luat peste 100 de astfel de certificate. Cu toate că nu este mult timp de când am luat aceste registre, în câteva zile a trebuit să mai eliberăm încă 30 de certificate de deces”, a spus Dănuț Birău, primarul din Târgu Cărbunești.

Reprezentanţii unei firme de pompe funebre din Târgu Jiu spun că abia mai pot face faţă solicitărilor, mai ales în ultima perioadă. ”Sunt solicitări destul de multe, nu doar la noi, ci la toate firmele. De când funcţionăm noi, din 2008, nu au existat atât de multe decese. Pur şi simplu, nici doar noi, nici celelalte firme nu fac faţă. Sunt persoane cu Covid. Majoritatea persoane tinere, 50-60 de ani”, a spus deținătoarea unei astfel de firme.

De teamă, unii gorjeni au început să meargă în centrele de vaccinare pentru a se imuniza. ”Am văzut în ultima perioadă o adresabilitate mult mai mare a persoanelor din judeţ. În toate centrele de vaccinare se vede o creştere”, a spus Narcis Stoian, directorul DSP Gorj.

Autorităţile fac în continuare apel la cetăţeni să respecte regulile impuse şi să se vaccineze.

Vizualizări: 1,088

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: