Fotbaliștii s-au speriat de cutremur: Stadionul făcea un zgomot de ziceai că pică!

Stadionul din Târgu Jiu este unul nou și e proiectat să reziste la cutremure de magnitudine mult mai mare decât au avut cutremurele din Gorj. Totuși, fiind un stadion cu mare parte din componente metalice, zgomotul pe care îl face în caz de cutremur dă senzația că ar putea să cadă.

La cutremurul de 5.7 grade care s-a produs marți după-amiază nu a căzut nici o parte componentă a stadionului din Târgu Jiu dar zgomotul produs de componentele acestuia la mișcarea pământului i-a speriat mai mult pe fotbaliștii aflați la antrenamente decât cutremurarea terenului pe care se pregăteau. Sperietura a fost mare pentru jucătorii celor de la ACS Viitorul Târgu Jiu, aflați atunci la antrenamente, iar antrenorul Călin Cojocaru a mărturisit că a avut impresia că stadionul va cădea. „Marți, când a fost cel de 5,7 grade, eram la antrenament pe terenul 3 și simțeam cum fuge pământul sub noi, iar stadionul de lângă se zguduia îngrozitor și făcea un zgomot de ziceai că pică!”, a mărturisit tehnicianul pentru liga2.ro, explicând că nici el nici jucătorii nu au mai dormit apoi după cutremurul de miercuri noaptea: „Cel de-al doilea cutremur puternic ne-a prins la 3 noaptea și am simțit cum se clatină patul cu noi. Unii jucători locuiesc la etajul 4-5, unde s-a resimțit și mai rău, și mi-au trimis apoi video cu acele momente. Groaznic! Nimeni nu a mai putut dormi normal în aceste zile”.

După cutremurele de luni și marți, Gorjul a fost cutremurat de mai multe replici ale acestora iar mulți oameni s-au plâns că nu au mai putut dormi noaptea.

În ceea ce privește Stadionul Municipal din Târgu Jiu, acesta reprezintă una dintre cele mai noi clădiri din centrul Municipiului Târgu Jiu. Fiind o construcție modernă, aceasta prezintă și garanții în cazul unui seism de la constructori de până la 8,4 grade pe Richter. Iar cutremure de această magnitudine nu au existat în România. Dar zgomotul miilor de piese ale structurilor metalice din componența stadionului nu poate fi exclus în caz de cutremur.

Vizualizări: 879

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: