Fursecuri cu Nutella și banane

Fursecuri preparate cu Nutella și banane sunt perfecte pentru acele momente în care se strâng prea multe banane și nu le mai mănâncă nimeni. Dacă vreți să scăpați de ele fără să le aruncați sau doriți să încercați ceva nou încercaţi această reţetă.

Aroma de banană este prezentă iar alăturarea dintre Nutella şi banane pare o combinație reușită. Reţeta este una rapidă, cu ingrediente la îndemână, care poate fi făcută chiar și de cei mici pentru că nu e nevoie de cine știe ce îndemânare sau cunoștințe.

Ingrediente: 

    70 grame unt la temperatura camerei

    60 grame zahăr pudră

    60 grame piure de banană

    20 grame cacao

    jumătate linguriță bicarbonat de sodiu stins cu o linguriță de oțet sau zeamă de lămâie

    esență de rom

    150 grame făină

    Nutella

Mod de preparare:

Se mixează untul împreună cu zahărul 2-3 minute apoi adăugăm banana făcută piure și omogenizăm. Punem pe rând toate celelalte ingrediente, lăsând făina la urmă. Încercați să nu puneți toată făina deodată, aluatul trebuie să fie unul ușor molcuț, ca să poată fi modelat cu seringa pentru ornat. Dacă vreți să-l întindeți cu sucitorul și să decupați cu diverse forma, atunci va trebui să mai adăugați puțină făină. După ce dăm ce formă dorim fursecurilor, coacem în cuptorul preîncălzit timp de 8-10 minute la 180 de grade. Stați cu ochii pe ele, altfel se vor înnegri pe fund și vor fi tari. Așteptăm apoi să se răcească și unim două câte două fursecuri cu crema Nutella.

Vizualizări: 365

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: