Găsit în putrefacţie după ce a dispărut de acasă de trei luni

Trupul neînsufleţit al unui bătrân de 84 de ani din Curtişoara a fost descoperit joi la kilometri distanţă de locuinţa acestuia, octogenarul fiind dat dispărut de acasă încă de la mijlocul lunii februarie.

Sevastian Danciu a plecat atunci de acasă pentru a strânge câteva vreascuri din pădurea aflată în apropierea locuinţei, vremea fiind destul de frumoasă în acele zile. Din acel moment însă nimeni nu a mai ştiut nimic de soarta lui până acum, când un pescar l-a descoperit din întâmplare. Un tânăr din sat a mers la pârâul Grui pentru a-şi încerca norocul la peşte, pârâul fiind unul care poate fi trecut lesne la pas în cele mai multe locuri. Are însă şi câteva locuri cu apă ce ajunge şi la un metru şi jumătate şi chiar într-un astfel de loc a fost găsit şi trupul neînsufleţit al lui Danciu.

Pescarul care a făcut descoperirea s-a speriat şi şi-a sunat un prieten pe care l-a rugat să alerteze autorităţile. Pentru pompieri, medici şi poliţişti a urmat însă una din cele mai dificile misiuni, pe care nu o vor uita prea curând. Locul în care se afla cadavrul era la câţiva kilometri distanţă de cel mai accesibil drum, membrii echipelor de intervenţie trebuind să parcurgă distanţa pe jos, prin căldură, şi cu echipamentul din dotare în spate.

În plus, la locul intervenţiei cadavrul aflat în descompunere făcea aerul imposibil de respirat pe o rază de zeci de metri, pentru pompieri fiind un calvar să scoată din apă trupul neînsufleţit. „Am folosit o cange pentru a aduce cadavrul către mal, după care l-am pus pe targa lopată pentru a-l scoate pe uscat. Misiunea de la acest caz a fost dificilă datorită mirosului din zonă, după părerea noastră cadavrul fiind în acest loc de circa două luni”, a explicat plt.adj. Cosmin Canavea, din cadrul Gărzii de Intervenţie Bumbeşti Jiu.

Medicii care s-au cărat cu aparatura în spate de la cele două Ambulanţe deplasate în zonă în urma apelului la 112 nu au făcut altceva decât efort fizic pentru că nu au mai avut la ce să intervină. Iniţial, acestora li s-a transmis că ar fi vorba despre un pescar înecat şi, în aceste condiţii, au făcut tot ce a fost posibil pentru a ajunge cât mai repede la locul solicitării. Misiunea a fost grea şi pentru poliţiştii care au făcut cercetările la faţa locului, chiar şi cu măşti de protecţie aceştia tot trebuind să suporte aerul irespirabil din zonă. Pentru a stabili împrejurările în care s-a produs acest deces, poliţiştii au deschis un dosar de moarte suspectă, trupul în descompunere al bătrânului fiind transportat la Serviciul de Medicină Legală Gorj în vederea efectuării necropsiei.

Vizualizări: 5,912

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: