Gorj: 100 de apeluri la pompieri în doar cinci zile

100 de intervenții în nici măcar o săptămână. E bilanțul pompierilor gorjeni după minivacanța de Revelion. Peste 80 de apeluri au venit de la gorjeni care aveau nevoie de ajutor medical. Au fost accidente și incendii, iar unele s-au încheiat tragic. 

"În perioada 30 Decembrie 2022 - 03 Ianuarie 2023, instituția noastră a fost solicitată să intervină la 100 de situații de urgență. Dintre acestea, 84 au reprezentat misiuni pentru acordarea primului ajutor calificat prin cele 7 echipaje SMURD operaționalizate la nivelul județului, 3 accidente rutiere, 10 incendii dintre care 4 incendii izbucnite la locuințe individuale, o deblocare ușă imobil și 2 misiuni de sprijin pentru transportul persoanelor supraponderale de la domiciliu la ambulanță", a transmis Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

Un tânăr din Gorj și-a pierdut viața în prima zi din an într-un accident cumplit la care au intervenit și pompierii. Salvatorii l-au resuscitat, însă în zadar. N-au mai reușit să-l readucă la viață. "În continuare, accidentele rutiere reprezintă o situație alarmantă și, chiar în prima zi a anului 2023, am fost solicitați să gestionam o situație de urgență generată de un accident rutier produs pe raza localității Căpreni în care au fost implicate un autoturism și o motocicletă. În urma impactului violent, motociclistul, un bărbat în vârstă de 33 de ani, a suferit leziuni foarte grave, iar la sosirea echipajelor noastre de intervenție, acesta se afla în stare de inconștiență. A fost solicitat inclusiv un elicopter SMURD pentru a-I prelua pe bărbat, însă, din păcate, în ciuda eforturilor pe care le-am depus, atât noi, cât și echipajul medical din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj, nu s-a mai putut face nimic pentru a-I salva", a mai transmis ISU Gorj. 

Și incendii au fost în primele zile din an. Multe, din cauza coșurilor de fum necurățate. "Incendiile nu contenesc nici ele și, în continuare, cauza probabilă preponderentă a indendiilor izbucnite la locuințe o reprezintă coșurile de fum necurățate, defecte sau amplasate necorespunzător față de materiale combustibile. O a doua cauza principala a acestor incendii o reprezintă instalațiile electrice improvizate sau cu defecțiuni", mai arată pompierii. 

           

Vizualizări: 362

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: