Gorj: 70% din producția de porumb, afectată

Canicula din vara acestui an și-a pus amprenta destul de mult pe culturile românilor. Au investit multă muncă, dar și bani, iar când vor să tragă foloasele, observă că profitul s-a transformat brusc în pierdere. Sute de hectare de porumb din județul Gorj sunt distruse din cauza temperaturilor ridicate, iar nivelul apei din sol este aproape de zero.

De exemplu, dacă anul trecut producția la un hectar de porumb era de câteva tone, anul acesta nu se depășește o tonă. Acest lucru înseamnă că producția este afectată în proporție de peste 70%.

”Culturile de porumb au un deficit hidrologic pronunțat. La nivelul UAT-urilor am făcut o estimare.  Toată lumea a dat o producție estimată în jur de 1.500 de kilograme la hectar. Nu au fost precipitații, iar acest lucru s-a văzut. Este o producție foarte mică, iar procentul de afectare este de circa 70%. Într-un an bun sunt între 8 și 12 mii de kilograme la hectar. Dacă nu va ploua în perioada următoare, producția va fi una extrem de mică”, a spus Valentin Priporeanu, directorul Direcției de Agricultură Gorj.

Nu doar porumbul este afectat, ci și culturile de cartof  și vița de vie sunt puse în pericol.

Vizualizări: 1,294

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: