Zece ani de la vizita Regelui Mihai la Mănăstirea Tismana

A trecut fix un deceniu de când Majestatea Sa, Regele Mihai, împreună cu Regina Ana, au fost în vizită la Mănăstirea Tismana, la vremea respectivă regele fiind şoferul propriului său autoturism. Acum, starea de sănătate a acestuia s-a agravat, iar Casa Regală ar urma să dea publicităţii chiar miercuri dimineaţa un nou buletin de sănătate. Acest lucru se întâmplă chiar de ziua onomastică a regelui, care, la vizita de acum zece ani de la Tismana, mărturisea că de ziua sa obişnuieşte să meargă la câte o mănăstire pe care nu a mai vizitat-o de mult timp. La Tismana mai fusese cu 11 ani înainte, când starea de sănătate îi permitea să călătorească, acest lucru fiind imposibil acum.

„Ziua Sfântului Mihail este foarte importantă în familia noastră, în fiecare an alegem altă mănăstire din România unde mergem. La Mănăstirea Tismana nu am mai fost de 11 ani. Este un pic frig aici, dar ne place, este foarte frumos şi am vorbit cu Înalt Prea Sfinţia Sa Teofan să venim şi altădată, dar să stăm trei sau patru zile“, declara la vremea respectivă principesa Margareta.

Revenirea la Tismana a familiei regale nu s-a mai întâmplat însă niciodată, deşi regele a fost extrem de legat de aceste meleaguri. În timpul războiului, acesta s-a adăpostit în zona Runcu, iar la Tismana s-a asigurat că Tezaurul României poate fi adăpostit în condiţii de siguranţă, ceea ce s-a şi întâmplat.

Vizualizări: 1,621

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: