Gorj: Crește numărul profesorilor infectați. Școală din Târgu Jiu, în scenariul roșu

Numărul cadrelor didactice care s-au infectat cu noul coronavirus este în creștere. Conform ultimelor date emise de către Inspectoratul Școlar Județean Gorj, ar fi vorba despre o învățătoare de la Școala Gimnazială de la Negreni, iar o clasă de elevi a trecut pe învățământul online. Mai mult, directorul Școlii Gimnaziale ”Gheorghe Tătărăscu” din Târgu Jiu și informaticianul unității școlare au intrat în carantină 14 zile, după ce administratorul școlii a fost depistat pozitiv.

Virusul a lovit din nou și la Colegiul Național ”Ecaterina Teodoroiu” din municipiul Târgu Jiu. Aici  a fost depistat un alt profesor ca fiind infectat cu acest virus, al 3-lea la număr, spune Nicolae Negrea, inspector în cadrul ISJ Gorj. Conform acestuia, întreaga școală a intrat pe scenariul roșu.

”Avem la Școala Gimnazială de la Negreni o învățătoare confirmată, iar clasa a intrat în online. Se așteaptă ancheta de la DSP. Mai avem un administrator de la Școala Gimnazială de la Gheorghe Tărăscu din Târgu Jiu, iar directoarea și informaticiana școlii au intrat în carantină la domiciliu timp 14 zile. La Colegiul Național Ecaterina Teodoroiu mai avem confirmat un profesor, al treilea caz, astfel s-a intrat pe scenariul roșu, fiind vorba despre toată școala”, a spus Negrea.

În scenariul roșu se află 17 unități școlare de pe raza județului Gorj, dintre care 9 sunt din cauza infectărilor cu noul coronavirus. Pe scenariul galben sunt 129 de școli.

Decizii anunțate luni de Comitetul pentru Situații de Urgență:

- organizarea activităţilor didactice în scenariul galben la Școala Gimnazială nr.1 ”Gheorghe Uscătescu” Tg-Cărbunești, până pe data de 09.11.2020.

- organizarea activităţilor didactice în scenariul verde la Liceul Tehnologic Stoina, începând cu data de 02.11.2020.

- organizarea activităţilor didactice în scenariul roșu la Colegiul Național ”Ecaterina Teodoroiu” – Tg-Jiu, începând cu data de 02.11.2020.

- organizarea activităţilor didactice în scenariul roșu la Liceul Tehnologic Turceni, până pe data de 09.11.2020.

- organizarea activităţilor didactice în scenariul galben pentru preșcolarii Grădiniței cu Program Prelungit ”Constantin Brâncuși” Tg-Jiu, până pe data de 05.11.2020.

Vizualizări: 2,389

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: