Scenariu roșu la un important colegiu din Gorj. Toți elevii și dascălii, trimiși acasă!

Elevii Colegiului Național „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu vor face de luni, 2 noiembrie, cursuri exclusiv online. Copiii și părinții au aflat despre această situație de-abia duminică.

„Urmare a adresei nr. 13218/01.11.2020 a DSP Gorj, începând cu data de 02.11.2020, se suspendă activitatea în școală pentru întreg personalul și pentru elevi, pe o perioadă de 14 zile. Cursurile vor fi desfășurate on-line, după orarul stabilit, de acasă. Profesorii diriginți vor informa elevii despre măsurile dispuse”, se arată în informarea primită, duminică, de către elevi.

Instituția de învățământ nu a comunicat și motivul pentru care s-a apelat la o asemenea măsură. Trei clase ale CNET (a XII-a A, a X-a C și a X-a E) se află însă în scenariul roșu, din 22 octombrie, după ce un dascăl a fost depistat cu noul coronavirus.

Din cauza numărului mare de cazuri de Covid-19 din Târgu Jiu, multe instituții de învățământ au adoptat scenariul galben, în care elevii revin prin rotație la ore.

Potrivit DSP Gorj, în perioada 17-30 octombrie, în municipiul Târgu Jiu au fost confirmate 225 cazuri de coronavirus, dintre care șapte la persoane sub 19 ani. Rata de îmbolnăvire în Târgu Jiu a ajuns la 2,38.

Vizualizări: 3,842

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: