Gorj: Număr mare de șomeri, puține locuri de muncă disponibile

Mii de șomeri și doar câteva sute de locuri de muncă în județul Gorj. Cam așa arată datele transmise de către Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă din județ. Principalul factor este legat și de pandemia Covid-19, care a pus lacătul pe mai multe firme, iar angajatorii au fost nevoiți să își trimită acasă mai mulți salariați.

La nivelul județului Gorj sunt circa 4.000 de șomeri înregistrați, iar numărul locurilor de muncă nu depășește 500. Cele mai multe joburi sunt pentru persoanele cu studii medii, iar 19 dintre acestea sunt destinate celor cu studii superioare. Conform AJOFM Gorj, meseriile de bucătari, electricieni, ingineri sau sudori sunt cele mai căutate.

”Avem 499 de locuri de muncă disponibile vacante. Cele mai multe sunt pentru agenți de securitate, ajutor bucătar, instalator, lăcătuș mecanic, ospătari, șoferi, tâmplari, dar și altele. Cele mai multe locuri de muncă oferite de către angajatori sunt pentru cei cu studii medii, iar 19 dintre acestea sunt destinate celor cu studii superioare”, spune directorul AJOFM Gorj, Romeo Chiriac.

De la începutul acestui an au fost angajate aproximativ 2.000 de persoane, iar cei mai mulți provin din mediul rural. ”Avem 2.092 de persoane încadrate, din care 869 sunt din mediul urban, iar 1.223 din mediul rural”, a mai spus Chiriac.

Vizualizări: 1,008

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: