Gorj: Se caută voluntari pentru construirea gardului de la cimitir. Se oferă bere și glume!

Localnicii din două sate ale comunei Stănești au pus mână de la mână și au strâns bani pentru construirea unui gard care să împrejmuiască cimitirul bisericii din Măzăroi și Oberja. Au fost cumpărate deja materiale, autoritățile contribuie cu ce pot, dar ar mai fi nevoie de localnici dispuși să muncească. Inițiatorii promit bere celor care vor ajuta la construirea gardului.


Nu este pentru prima dată când se dorește construirea acestui gard al cimitirului, însă acum inițiativa enoriașilor a dat roade. Pentru că suma strânsă a permis achiziționarea materialelor acum este nevoie de voluntari care să ajute la lucrări. ”A început construirea gardului împrejmuitor al cimitirului bisericii satelor Măzăroi si Obreja, o biserică de o valoare inestimabila, cum puține mai sunt în județul Gorj. Datorită oamenilor din aceste sate, și nu numai, a fost strânsă o sumă de bani frumușică din care au fost cumpărate materialele, o să fie adus un mini-excavator pentru săparea șanțului, dar mai avem nevoie de voluntari pentru fixarea țevilor și turnarea temeliei și a bordurii. A început proiectul o mâna de oameni și sunt convins că o să ne înmulțim pe măsura ce avansam”, a postat Cristian Mazăre pe grupul de Facebook al localnicilor din Stănești.

Inițiatorii acestui proiect fac un apel la localnicii care pot ajuta și promit chiar bere celor care vin la muncă. ”Așa că dacă locuiești în aceste două sate și nu ai ce face acasă duminică, după ora 12, preț de câteva ore, hai să punem mâna pe o lopată, ne plimbam cu o roabă, bem o bere, spunem o glumă și facem ceva frumos pentru comunitatea din care facem parte. Să luăm exemplu de la vecinii noștri din Curpen și Vălari care și-au făcut singuri drumuri de tarla pe dealuri... Biserica a fost și încă este un element de legătură în viața creștinilor și mai ales în comunitățile din mediul rural”, a mai scris săteanul.


Inițiatorii acestui proiect susțin că s-a alăturat acestui demers un consilier local, primarul din comuna Stănești, dar și preotul paroh.


Inițiativa este lăudabilă și de replicat, dat fiind că oamenii au strâns materialele de care au nevoie. Le mai trebuie puțin ajutor. Așadar, locuitori din Stănești și nu numai, ce faceți duminică?

Galerie foto




Vizualizări: 8,511

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: