Orășenii se mută la țară!  Interes crescut pentru imobiliare în mediul rural

Tot mai mulți gorjeni caută să cumpere locuințe sau terenuri în mediul rural. Mulți dintre ei aleg să renoveze o locuință veche, dar sunt și cazuri în care casele dărăpănate sunt puse la pământ, iar locul lor este luat de vile impunătoare, construite de la zero. 

În comuna Schela, de exemplu, aproape pe fiecare uliță din sate poți observa case ce au fost construite în ultimii ani. Primarul localității, Constantin Deteșan, a afirmat că pragul primăriei este trecut tot mai des de oameni care vor să se mute în zonă. 

 „Sunt foarte des întrebat dacă știu case de vânzare prin comună. Localitatea Schela este situată într-o zonă frumoasă, cu aer curat, iar asta îi face pe mulți orășeni să fie interesați de achiziția unei locuințe aici. Au fost cazuri când s-au cumpărat case vechi, care au fost renovate de noii proprietari, dar au fost și situații când pur și simplu au cumpărat o casă veche, ce nu mai putea fi salvată, dar a contat foarte mult unde este situată. Pe oameni îi interesează să cumpere în zone retrase, cu păduri în apropiere, să fie un refugiu în natură, locuința cu pricina.”, Constantin Deteșan, primar Schela.


Condiții mai bune pentru noii...săteni 


Pentru a atrage cât mai mulți cumpărători, administrația locală din Schela are în plan sa asfalteze ulițele satelor în care se caută case de vânzare.

„Încercăm și noi, ca administrație să asigurăm condiții bune noilor locuitori. De exemplu, în Păjiștele, o zonă foarte căutată, o să asfaltăm, pentru ca oamenii să ajungă în condiții decente la locuințele pe care și le-au construit”, a afirmat edilul din Schela, Constantin Deteșan.


În comuna Schela există și persoane care au accesat fonduri europene pentru renovarea sau construirea unei locuințe, pe care au transformat-o în pensiune turistică.

Situații asemnătoare sunt și în celelalte comune care se află la o distanță mică de Târgu Jiu, unde și prețurile la terenuri și case au crescut odată cu cererea. 

Vizualizări: 6,155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: