Gorjean arestat pentru infracţiuni comise în Italia

Un tânăr din Mătăsari dar în urmărire internaţională a fost prins ieri dimineaţă de oamenii legii. Pe numele gorjeanului există un mandat european de arestare, fiind cercetat într-o cauză de furt săvârşită în Italia. Urmăritul internaţional a fost reţinut de poliţişti şi este prezentat magistraţilor de la Curtea de Apel Craiova pentru extrădarea acestuia în Italia, unde îşi va ispăşi pedeapsa.

Acesta se pare că a furat dintr-un magazin mai multe bunuri de ordinul miilor de euro şi a fost depistat de oamenii legii italieni. Pe numele lui a fost emis un mandat european de arestare însă gorjeanul s-a sustras de la executarea acestuia. A venit în ţară, sperând că va scăpa de răspunderea penală însă a fost prins de poliţiştii gorjeni. „În urma schimbului suplimentar de date şi informaţii, poliţiştii din cadrul Poliţiei Comunale Mătăsari au constatat că tânărul de 27 ani, din localitate, face obiectul unei proceduri de extrădare în baza unui mandat european de arestare emis de către autorităţile judiciare din Italia, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat”, spune Daniel Tică, purtător de cuvânt IPJ Gorj.

EXTRĂDAT

Oamenii legii l-au depistat şi reţinut pe suspect, iar o escortă formată din poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale urmează să îl prezinte Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, în vederea emiterii ordonanţei de reţinere şi declanşării procedurilor de extrădare.

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: