Accident de muncă la Hidroconstrucţia

Un angajat al societăţii Hidroconstrucţia a ajuns la spital după ce a fost lovit de cabina unei maşini de mare tonaj. Rănile au fost minore, dar unitatea este obligată să facă o anchetă internă, iar rezultatul să fie furnizat Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj.

Mircea Nicolescu are 46 de ani lucrează la Hidroconstrucţia ca şofer. Nefericitul moment s-a petrecut la serviciu când cabina maşinii s-a desprins şi l-a lovit. Colegii acestuia au chemat imediat salvarea, iar medicii i-au acordat primul ajutor. „Prezintă o contuzie toracică şi o contuzie la genunchiul stâng. Este stabil hemodinamic, iar investigaţiile vor continua pentru a nu apărea surprize. În funcţie de rezultat vom stabili dacă necesită sau nu internarea”, a declarat Andreea Huju Mady, medic UPU.

Inspectorii ITM Gorj s-au deplasat la faţa locului pentru a verifica în ce condiţii s-a produs accidentul de muncă. Ancheta va fi de reprezentanţii unităţii. „A picat cabina de la o Rabă pe el. Probabil nu a fost atent. Deocamdată nu ne putem pronunţa despre cine se face vinovat de această situaţie. Având în vedere că accidentul nu s-a soldat cu răni grave, evenimentul va fi cercetat de către unitate şi comunicat inspectoratului de muncă ulterior”, susţine George Romanescu, inspector şef ITM Gorj.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: