Gorjean cu mandat european de arestare, lăsat liber, dar în izolare

Un procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj a lasat liber un infractor cu mandat european de arestare aterizat la Aeroportul din Cluj, scrie ziardecluj.ro. Gorjeanul a comis nu mai puțin de cinci furturi calificate în Austria, pe numele lui fiind emis un mandat european de arestare.

Este vorba de Brujan Florian Ștefan, un cetățean care se întorcea în țară din Marea Britanie și care a fost oprit de Poliția de frontieră, după ce oamenii legii au aflat că acesta era dat în urmărire europeană, pentru faptele sale penale comise, în baza unui mandat emis de autoritățile austriece în data de 20 martie 2020.

Incidentul a avut loc sâmbătă. Imediat ce au descoperit că bărbatul avea mandat de arestare pe numele lui, polițiștii de frontieră au anunțat procuratura.

Cu toate acestea, procurorul Fabian Gyula a apreciat ca nu se impune retinerea infractorului pe numele caruia exista un mandat european de arestare, motivând, că ”încheierea judecătorului austriac nu este definitivă”, având în vedere că infractorul mai avea la dispoziție câteva zile să își exercite calea de atac.

Toate acestea ar fi fost stabilite și dispuse telefonic, în final hoțul fiind lăsat să plece nestingherit spre domiciliul său din județul Gorj, unde ar trebui să stea în autoizolare, mai menționează publicația din Cluj.

Vizualizări: 2,573

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: