Gorjean premiat pentru omul de zăpadă „Simona Halep”

Un inedit concurs de oameni de zăpadă a avut loc la sfârşitul săptămânii în staţiunea hunedoreană Straja, printre câştigători fiind şi un gorjean. Împreună cu alţi prieteni, Nicu Turtoi a făcut o „Simona Halep” din zăpadă, cu racheta de tenis şi cu faimosul număr „1”, emblema campioanei mondiale.

Concursul a desemnat-o pe „Halep” pe poziţia a doua, locul 1 fiind ocupat de un cuplu de şi mai mare actualitate. „T Man” şi „Vasilica”, adică „Teleor Man” Liviu Dragnea şi actualul premier al României, au fost făcuţi din zăpadă de câţiva tineri din Valea Jiului care nu au ratat ocazia de a se distra în preajma celor doi politicieni. „Acolo unde e alb totul (n. r. – zăpada) acolo sunt pensiile şi salariile triplate, dublate, că nici ei nu mai ştiu cum le-au majorat de ne-au scăzut la cei mai mulţi”, a făcut haz de necaz unul dintre creatorii lui „T Man”.

În staţiune au urcat la sfârşitul săptămânii circa 5000 de turişti, în condiţiile în care Straja are doar vreo 4000 de locuri de cazare. Mulţi dintre turişti au fost nevoiţi să îşi caute spaţii prin Lupeni sau oraşele din Valea Jiului. Accesul spre staţiune s-a făcut în aceste condiţii cu telegondola, drumul spre Straja fiind o mare parcare. Poliţiştii au fost nevoiţi să interzică accesul şoferilor cu maşinile personale, acestea fiind parcate pe un teren viran care urmează să fie amenajat ca parcare. Chiar şi aşa, fiecare şofer a trebuit să plătească taxă de parcare, deşi locul era plin de nămol şi toată lumea comenta situaţia respectivă. Sus, în munte, în schimb, distracţia a fost maximă, cei 8 kilometri de pârtii la care se ajunge cu telescaunul sau teleschiul fiind pe placul iubitorilor muntelui. Iar cei peste 30 de oameni de zăpadă făcuţi sâmbătă în staţiune cu ocazia festivalului i-au făcut pe turişti şi mai veseli, ziua fiind oricum una plină cu soare, perfectă pentru o zi la munte.

Vizualizări: 546

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: