Gorjenii au ales! Luptă aprigă la oraşe!

PSD este câştigătorul alegerilor locale în Gorj, dar nu la un scor care să-i permită o majoritate în Consiliul Judeţean, arată datele preliminare. Scorul politic este în jur de 40%, fiind posibilă o majoritate cu ALDE, partid aflat pe locul al treilea în topul preferinţelor gorjenilor, mult în faţa PMP.

Târgu Jiu a fost câştigat de candidatul PSD, Florin Cârciumaru, pe fondul unei prezenţe reduse la vot. La Motru, exit-poll-urile realizate de studenţii Universităţii „Constantin Brâncuşi” au arătat schimbări de situaţie de la o raportare la alta, bătălia fiind între Gigel Jianu – PNL, Ilie Petrescu – PSRo şi Cosmin Morega – PSD. La Rovinari, la secţiile din zona urbană a fost egalitate între Filip – ALDE şi Chivu – PNL atât pe raportarea de la ora 12.00, cât şi pe cea de la 16.00.

Oraşul Bumbeşti Jiu pare să fie câştigat detaşat de primarul liberal în funcţie, Constantin Bobaru. În schimb, pentru primarii liberali din Novaci şi Târgu Cărbuneşti, lupta cu contracandidaţii de la PSD a fost mai echilibrată decât s-a crezut. Un primar în funcţie care are probleme din partea PSD este şi liberalul Dumitru Gâlceavă de la Turceni.

Comuna Bîlteni pare adjudecată de liberali, prin Vasile Vlăduleanu care a plecat din postura de favorit, dar pesedistul Păunescu s-a apropiat destul de mult. Comuna Peştişani pare să fie câştigată de social-democratul Cosmin Pigui, locul al doilea fiind ocupat de candidatul ALDE. La Tismana primarul social democrat Marian Slivilescu a câştigat fără emoţii, în timp ce la Padeş pesediştii şi peneliştii au scoruri apropiate. Polovragi, o comună unde nu candidează primarul în funcţie, a fost câştigată de PSD, care şi-a mai adjudecat aproape toate comunele unde avea primari în funcţie.

Vizualizări: 4,974

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: