Gorjenii fac bani frumoși din vânzarea lemnului vechi de zeci de ani

Lemnul vechi devine din ce în ce mai căutat de cei care doresc să restaureze case vechi sau să investească în restaurante sau pensiuni cu specific tradițional. Cel puțin asta susțin gorjenii care dețin lemne vechi și le-au scos la vânzare.

O gorjeancă vinde lemnul din care este confecționat un hambar și un șopron cu 5.000 de euro. Cele două anexe nu sunt demolate pentru că cei care doresc să cumpere lemnul vechi să îl poată vizualiza mai bine.

Un alt localnic din Gorj vinde lemn de fag vechi de peste 100 de ani, rezultat din demolarea unei case bătrânești. Prețul este ușor negociabil și pleacă de la 500 de lei pe metru cub.

"Noi am mai vândut grinzi din acestea vechi de fag. S-au păstrat în timp foarte bine, iar cunoscătorii și cei care valorifică acest lemn știu exact ce caută. Îl tratează și îl folosesc. Eu am mai vândut un șopron, a venit cineva tocmai de lângă București după el. L-a desfăcut cu muncitorii bucată cu bucată și nu a comentat la preț. L-a luat pentru un han în stil tradițional cu restaurant".

Un localnic din Dănești își vinde șopronul cu 5.000 de lei și garantează că lemnul are peste 100 de ani.

Galerie foto


Vizualizări: 2,093

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: