Gorjenii, victimele caniculei. Bilanțul UPU în ultimele zile

Canicula face victime în rândul gorjenilor! Mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale de vină fiind temperaturile înalte, înregistrate în această perioadă.

"În perioada 13 – 19 iulie 2023, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu s-au prezentat 11 pacienți care au avut de suferit din cauza temperaturilor ridicate de afară. Vârstele pacienților au fost cuprinse între 30 și 75 de ani, un singur bărbat având nevoie de internare (acesta avea probleme neurologice). 

Potrivit medicilor de la UPU, cele mai multe au fost cazuri de lipotimii, persoanele prezentând simptome de leşin în contextul temperaturilor ridicate înregistrate în această perioadă", au transmis reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. 

Medicii recomandă evitarea expunerii voluntare la soare, plimbările lungi şi sportul în intervalul orar 11:00 – 18:00, dar și purtarea hainelor fabricate din fibre naturale, de culoare deschisă şi acoperirea capului.

De asemenea, reprezentanții unității medicale reamintesc pacienților că pot intra în posesia rezultatelor analizelor medicale direct de pe site-ul spitalului. 

Vizualizări: 1,308

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: