Gorjul, afectat de cutremur. Exerciţiu al pompierilor, la Rânca!

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj va organiza miercuri, 28 martie, un amplu exerciţiu cu forţe şi mijloace în staţiunea Rânca. În program sunt prinse mai multe operaţiuni de salvare a unor turişti aflaţi în pericol.  

Exerciţiul are la bază un cutremur care ar avea loc în zona Vrancea, cu magnitudinea de 6,5 grade pe scara Richter, urmat de trei replici cu o intensitate mare, în urma căruia va fi afectat şi judeţul Gorj.

Conform scenariului, din cauza cutremurului se vor produce avalanşe pe versanţii munţilor cu dislocarea unor cantităţi însemnate de zăpadă ce vor bloca DN 67C, aproape de intrarea în staţiunea Rânca. Totodată, în urma producerii cutremurului va fi afectată structural şi o pensiune din zona de sud a staţiunii, acolo unde erau 7 turişti cazaţi. Din cauza unui scurtcircuit electric, se va declanşa un incendiu la parterul cabanei în urma căruia patru dintre turişti vor rămâne surprinşi la etajul pensiunii. În acelaşi timp, ceilalţi trei turişti vor rămâne blocaţi sub dărâmături, fiind necesară intervenţia echipajelor de căutare-salvare ale ISU Gorj.

Un alt scenariu face referire la cinci turişti rătăciţi în zona montană Rânca din cauza ceţii, dar şi a altor patru turişti ce urmau un traseu turistic şi au fost surprinşi de avalanşă, fiind îngropaţi în zăpadă.

Mai multe forţe vor fi mobilizate în acest exerciţiu: ISU Gorj, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean, Serviciul Salvamont Gorj, Serviciul de Ambulanţă Judeţean Gorj, Filiala Crucea Roşie Gorj, Secţia Drumuri Naţionale, Autoritatea Teritorială de Ordine Publică.

Prin acest exerciţiu, autorităţile vor să verifice modul de cooperare între forţele participante, să stabilească căile de perfecţionare a activităţii, dar şi organizarea, desfăşurarea şi coordonarea acţiunilor de salvare şi acordarea primului ajutor persoanelor afectate.

Galerie foto





Vizualizări: 982

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: