Cel mai cumpărat aliment online din România în 2023!

Cercetările de marketing ale specialiștilor în 2023 au relevat faptul că românii au dovedit o preferință neașteptată în cumpărăturile de alimente online. Practic vânzarea acestui super-aliment s-a dublat în preferințele cumpărătorilor din online.

Conform datelor colectate de specialiștii în Marketing, la sfârșitul anului, peste 177.000 de legături de pătrunjel au fost vândute online, reprezentând o creștere dublă față de anul 2022. Această tendință subliniază o schimbare în obiceiurile de cumpărare ale consumatorilor români, indicând o creștere a interesului pentru produse proaspete și sănătoase.

Imediat după pătrunjel, în topul vânzărilor se află mărarul, salata verde și ceapa verde. Astfel, una din nouă comenzi online conține o legătură de pătrunjel, iar verdețurile sunt prezente într-o treime din totalul comenzilor.

Această tendință se poate datora confortului de a face cumpărături online, dar și interesului tot mai mare pentru un stil de viață sănătos și alimentație echilibrată.

Pe lângă schimbarea benefică în preferințele consumatorilor, această cerere mare pentru verdețuri are și un impact pozitiv asupra producătorilor locali, care beneficiază de o creștere a vânzărilor.

Pătrunjelul este una dintre cele mai folosite verdețuri, acesta oferind o aroma specială oricărui preparat, inclusiv în salate, supe și ciorbe.

Vizualizări: 1,088

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: