Grădiniţă nouă la Bustuchin. Primar: Arată impecabil!

O grădiniţă din judeţul Gorj a fost construită şi dotată cu bani de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei şi Guvernul României, în cadrul proiectului „Reforma Educaţiei Timpurii în România”, implementat de Ministerul Educaţiei. Grădiniţa cu program normal din satul Bustuchin funcţionează deja de la 1 septembrie, aici desfăşurându-şi activitatea circa 80 de preşcolari.

„Grădiniţa este în Bustuchin 2, aşa îi spunem noi. Arată impecabil, exact la standarde europene”, a spus primarul comunei Bustuchin, Ion Ciocea.

Din bugetul local al comunei, autorităţile au suportat doar cheltuielile pentru amenajarea spaţiilor exterioare. Cu beneficiari de la ajutorul social, primarul a realizat gardul care delimitează curtea grădiniţei şi a amenajat pentru copii inclusiv un teren de sport şi spaţii de joacă. Ministerul Educaţiei s-a ocupat doar de ridicarea clădirii şi de o parte din dotări. „Ziduri de sprijin, branşamente apă, canal, parc de joacă, teren de sport, toate le-am făcut noi. Este o grădiniţă foarte dotată, şi eu şi ei ne-am ocupat de dotări. Are bănci, scaune, am pus tablă, are grupuri sociale la fiecare încăpere interioară, exact după normele europene. Sunt trei toalete interioare, vestiar, au de toate”, a spus primarul Ion Ciocea, de la Bustuchin.

Vizualizări: 3,010

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: