Şansă pentru absolvenţi. Şi-a căutat de muncă în braţe cu fiul de nici 3 anişori

„Un privilegiu”, asta a devenit găsirea unui loc de muncă într-un oraş precum Târgu Jiu. O spun chiar tinerii absolvenţi, proaspăt ieşiţi de pe băncile şcolii după ani de studiu şi bani cheltuiţi să înveţe carte. Cu CV-ul în mână şi cu emoţii în suflet, mulţi dintre ei s-au prezentat vineri la bursa locurilor de muncă organizată de Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj. Mulţi s-au întors aşa cum au venit.

Alina Durlă este o tânără mămică din Târgu Jiu care s-a prezentat vineri la bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi ţinându-şi băieţelul de nici trei anişori în braţe. A mers la fiecare angajator în parte cu speranţa că va găsi un loc de muncă în domeniul în care şi-a terminat studiile: contabilitate.

După câteva târcoale însă, femeia s-a declarat dezamăgită. „Am terminat maternitatea, sunt în şomaj şi sper să găsesc ceva pe domeniul meu. N-am avut privilegiul de a-mi găsi ceva pe contabilitate nici înainte de a intra în maternitate, pentru că se cerea experienţă. Am lucrat ca lucrător gestionar”, a spus tânăra mămică.

Chiar dacă a avut parte doar de greutăţi, femeia nu a luat niciodată în considerare să plece de lângă familia ei. „Este foarte greu să ne găsim de lucru pentru că tot timpul se cere experienţă şi cum noi ieşim de pe băncile şcolii, nimeni nu ne dă voie să căpătăm această experienţă. Nu m-am gândit niciodată să plec din oraş, să plec la muncă în străinătate. Vreau să-mi găsesc ceva de muncă tocmai pentru a-i fi bine copilului, pentru bunăstarea familiei”, a spus Alina Durlă, din Târgu Jiu.

„Dacă într-un an nu-mi găsesc, plec în străinătate”

Tot în căutarea unui loc de muncă este şi Bogdan Oiţă din Rovinari. Tânărul a absolvit Asistenţa Socială la Petroşani şi ştie că sunt locuri de muncă în acest domeniu şi în primării, şcoli sau spitale, numai că le ocupă numai cine trebuie. „Mi s-a părut că mă reprezintă foarte mult acest domeniu. Locuri de muncă sunt în primării, în ONG-uri, chiar şi în şcoli, în spitale, dar este foarte greu să te angajeze. Dacă nu-mi găsesc, o să încerc cel mai probabil şi pe alte domenii, din fericire am variante de rezervă. Aş putea să încerc în domeniul artei, design grafic, mă pricep foarte bine. M-am gândit să plec şi în străinătate. În caz că în decurs de un an nu-mi găsesc un job aici, o să plec”, a spus Bogdan Oiţă din Rovinari. 

Vizualizări: 776

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: