Grădiniţe închise după moartea subită a unui copil

Este alertă în Motru! Un copil de patru ani a decedat în spital, iar medicii suspectează că a murit din cauza unei boli foarte contagioase: meningită. Verdictul final va veni de la medicii legiști care vor efectua necropsia. Vineri, două grădiniţe vor fi închise. Inspectorii sanitari au dispus ca spaţiile să fie dezinfectate, preventiv.

Eduard, în vârstă de doar patru ani, a fost dus la spital în noaptea de miercuri spre joi. În câteva minute, starea copilului s-a înrăutăţit. A intrat în stop cardio-respirator şi a murit în ciuda eforturilor depuse de medici: „S-a prezentat în Urgenţă în stare foarte rea, avea insuficienţă respiratorie, febră puternică, undeva la 39 cu 5, dureri de cap și pete violacee pe corp. A intrat în stop. Am intervenit pentru resuscitare. Au fost patru medici care l-au resuscitat. Eu, încă un medic de la Urgenţe, medicul pediatru și medicul de pe Ambulanţă”, ne-a declarat Alin Efrim, managerul Spitalului Orășenesc din Motru.

Unitatea de Primiri Urgenţe a fost închisă câteva ore până când a fost dezinfectată, iar urgenţele au fost primite în altă secţie a spitalului.

Grădiniţele, dezinfectate

La spital au mai ajuns încă doi copii, colegi cu băiatul mort. Părinţii i-au adus mai mult să se asigure că aceștia nu au contactat virusul. „Unul dintre copii nu a avut nimic. A mai rămas totuși sub monitorizare la Pediatrie. Cel de-al doilea copil prezintă o otită și febră, stări gripale. Părinţii au solicitat să fie transferat la Târgu Jiu. Va ajunge la spital, la Secţia de Boli Infecţioase”, a declarat Marius Boeriu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Două grădiniţe, o școală și Palatul Copiilor din Motru vor fi dezinfectate. De altfel, vineri, copiii au rămas acasă pentru ca inspectorii sanitari să dispună măsurile de dezinfecţie: „Toate spaţiile vor fi dezinfectate de firme specializate. Mâine (n.r. vineri) vor fi dezinfectate două grădiniţe. Copiii nu vor veni la școală. Oricum ei vor intra în vacanţă. Noi am instruit medicii de familie să fie la cabinete, am identificat contacţii în grădiniţe și în spitale. Situaţia este sub control”, a mai anunţat Boeriu.

MESAJ

Toţi părinţii copiilor sub zece ani au fost sfătuiţi să meargă, preventiv, la medicul de familie și să consulte micuţii să se asigure că sunt sănătoși. „Până la confirmarea de la medicii legiști, este doar o suspiciune. Așteptăm rezultatul necropsiei. Nu vrem ca lumea să se panicheze, să se creeze o isterie generală. Momentan nu știm dacă acest copil a murit din cauza acestei boli. Așteptăm rezultatele de la Medicina Legală. Toate instituţiile monitorizează situaţia”, a transmis prefectul Ciprian Florescu.

DOSAR

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj au anunţat că în acest caz efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal pentru moarte suspectă.

Galerie foto


Vizualizări: 2,961

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: