Greseli frecvente cand faci clatite. Cum se prepara corect

Clatitele sunt probabil cel mai usor de pregatit desert. Greseli pe care le comiti cand faci clatite.

Cu diverse umpluturi, cu gem sau ciocolata, branza de vaci si stafide sau crema de vanilie, clatitele pot deveni cu usurinta vedetele de pe masa. Le poti servi la micul dejun, ca rasfat dupa o masa sau pur si simplu atunci cand simti nevoia sa mananci ceva dulce.

Pe langa ca sunt usor de pregatit, sunt si versatile. Clatitele pot fi consumate si in combinatii sarate, dupa preferinte.

Care sunt secretele unor clatite fara cusur? Ce greseli sa eviti pentru a obtine un aluat pufos, aerat, clatite bine coapte pe care sa le umpli apoi dupa bunul plac si sa le dai gata imediat?

Ce greseli comiti cand faci clatite. Cum se prepara corect clatitele
1. Amesteci prea mult aluatul.

Pentru a obtine clatite pufoase nu trebuie sa amesteci prea mult aluatul. Cu cat il bati la o intensitate mai mare si mai mult timp, cu atat risti sa obtii un aluat mult prea gros, lipicios, iar clatitele vor fi gumate.

2. Pregatesti aluatul pentru clatite in avans.

Cu cat este mai proaspat aluatul, cu atat vor iesi mai bune clatitele. Sigur, ai putea crede ca vei economisi timp daca pregatesti aluatul de cu seara, iar dimineata nu vei avea de facut decat sa il portionezi si sa coci clatitele. Rezultatul nu va fi cel scontat.

Bicarbonatul de sodiu folosit la compozitia aluatului isi pierde din proprietati cu trecerea timpului. In plus, daca aluatul va fi prea rece, clatitele vor capata o textura neplacuta, vor fi mult prea moi.

Cum se prepara corect clatitele si care sunt greselile pe care le faci fara sa iti dai seama vezi aici

Vizualizări: 2,233

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: