Greva foamei în fața CE Oltenia

Președintele Sindicatului Renașterea Jilț Sud, Ion Popescu, a intrat în greva foamei luni dimineața, în fața sediului Complexului Energetic Oltenia.

Liderul sindical spune că administrația de la UMC Jilț a refuzat să negocieze un protocol cu sindicatul, pentru distribuirea fondului de promovare. "Fondul nostru de la Jilț Sud, nefiind consumat, s-a încercat o diversiune pentru mutarea acestuia la Jilț Nord, lucru cu care noi nu am fost de acord", a spus Popescu, menționând că prima revendicare este ca listele să nu fie aprobate fără semnătura sindicatului.

Liderul sindical a vorbit și despre accidentele de muncă ce au avut loc în ultimele zile la Jilț Sud, unde un mal de pământ s-a prăbușit peste cabina unui excavatorist, iar pe un alt utilaj s-a rupt o balustradă, un salariat căzând peste un altul.

Liderul sindical a spus că a început singur acest protest, alți colegi fiind în așteptare. "Voi sta în greva foamei atât cât va fi nevoie", a spus Popescu. "Pentru investiții nu sunt bani, dar pentru Nissane văd că sunt", a adăugat acesta, arătând spre mașinile parcate în fața companiei.

actualizare: Protestatarul va intra la discuții cu conducerea CE Oltenia luni, la ora 14.00.

Vizualizări: 4,273

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: