Maioneză de post cu sos de soia şi muştar

Maioneza se poate prepara şi în perioada de post pentru salate sau alte preparate. Dacă ştiţi cu ce să înlocuiţi ouăle din care o preparaţi de obicei veţi avea parte chiar de o maioneză mai gustoasă..

Cea mai bună maioneză de post este cea preparată din muştar şi sos de soia, fiind chiar mai gustoasă și mai sănătoasă decât cea clasică, făcută din ouă.

Ingrediente: 300 ml ulei, 1 lingură muștar, 2-3 linguri suc de lămâie, 150 ml sos de soia, sare.

Mod de preparare: Secretul pentru ca această maioneză să fie reuşită este ca toate ingredientele pe care le vom folosi să nu fie reci. Aşadar, pentru început, vă asiguraţi că aveţi toate ingredientele necesare la temperatura camerei. Turnaţi apoi sosul de soia într-un blender. Adăugaţi uleiul și amestecaţi la viteză mare timp de un minut. Adăugaţi apoi sarea, muștarul și sucul de lămâie. Amestecaţi bine până obțineţi o maioneză fină și cremoasă.

Vizualizări: 400

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: