Gruparea Dragnea îi restructurează guvernul lui Tudose

PSD pare să fi găsit calea de a scăpa de premierul Tudose, devenit incomod pentru liderul Liviu Dragnea. Omul nr. 2 din PSD, Niculae Bădălău, propune un executiv restructurat, cu 16-17 ministere, faţă de 24 câte sunt în prezent. De altfel, unul dintre miniştrii care urma să-şi piardă portofoliul a demisionat deja. Liderii din jurul lui Dragnea vorbesc şi de convocarea congresului, în vederea anunţării candidatului la preşedinţia României.

Preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, crede că un eventual congres ar avea rolul de a întări puterea actualei echipe de conducere. „Probabil vor să organizeze un congres prin care să întărească din nou puterea actualei echipe, să nu mai apară tot felul de zvonuri că domnul Tudose îşi doreşte locul domnului Dragnea. Să vedem ce se doreşte prin organizarea acestui congres”, a spus preşedintele PSD Gorj la un post local de radio.

Cârciumaru susţine că un astfel de congres ar pune capăt zvonurilor care tot circulă. Acesta este sigur că Dragnea nu se va retrage. „Din câte îl cunosc, este un luptător şi nu cedează loviturilor care vin din afară”.

Ce ministere dispar

Până la organizarea congresului PSD, ar putea avea loc restructurarea guvernului. Potrivit unor surse politice, Ministerul Apelor şi Pădurilor trece la Ministerul Mediului, Ministerul Economiei trece la Ministerul Finanţelor, Ministerul Cercetării la Ministerul Educaţiei, iar Ministerul Românilor de Pretutindeni trece la Ministerul de Externe. Vor dispărea alte trei ministere: Ministerul Turismului, Ministerul pentru Dialog Social şi Ministerul pentru IMM-uri. Cel mai probabil acestea vor deveni departamente ale unor ministere mai mari. De asemenea, se va înfiinţa Ministerul Fondurilor Europene, instituţie de sine stătătoare.

Vicepremierul Paul Stănescu spune, pe de altă parte, că un congres al partidului nu ar fi tocmai o soluţie bună şi crede că Guvernul Tudose nu ar trebui restructurat. „Nu cred că este momentul să se întâmple acest lucru, să se comaseze ministere. Cred că Guvernul funcţionează foarte bine”, a spus vicepremierul Paul Stănescu. În ceea ce priveşte un Congres extraordinar, Stănescu spune: „Deocamdată eu spun că nu este cazul. Pentru că nu sunt motive”.

Comitetul Executiv al PSD a fost convocat pentru lunea viitoare pentru a discuta atât în privința restructurării guvernamentale cât și asupra convocării unui congres extraordinar. 

Vizualizări: 651

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: