Gură de oxigen pentru CEO! A încheiat un contract mare de energie!

Surprize pe bursa energiei, în ultimele zile înregistrându-se licitaţii pentru cantităţi foarte mari, consemnându-se şi reapariţia pe platforma contractelor bilaterale a Complexului Energetic Oltenia.

Pe perioada verii, Oltenia nu a contractat aproape nimic, pentru că nu a putut concura în piaţă cu Hidroelectrica sau regenerabilele. În 4 octombrie, CEO a vândut 110.000 de MWh la un preţ de 165 de lei/MWh – un contract de circa 17 milioane de lei. La licitaţie s-au înscris şase firme, cinci dintre acestea cumpărând pachete mai mici din acest pachet mare. Printre ele, Tinmar, Getica 95, ENGIE şi Electrica. Pentru CEO, un contract de această dimensiune reprezintă o gură de oxigen, chiar dacă este sub costul de producţie. Costurile de producţie al unui MWh de energie ar fi de circa 190 de lei/MWh.
De asemenea, săptămâna trecută a fost înregistrat pe bursă cel mai mic preţ de vânzare din istoria OPCOM al unui MWh produs de un producător de energie din surse convenţionale. Hidroelectrica a vândut 66.000 de MWh de energie, la un preţ de 136 de lei/MWh – o tranzacţie de 9 milioane de lei, cumpărătorul fiind gigantul telecom RCS&RDS.

Vizualizări: 6,038

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: