Sfaturi de la un bărbat de 110 ani pentru o viață lungă

La 110 ani, unul dintre cei mai în vârstă oameni din lume declară că nu suferă deloc de dureri de spate sau de cap și că încă își conduce mașina zilnic. Născut în 1914, Vincent Dransfield spune că se descurcă încă să facă orice activitate și că locuiește singur în New Jersey, unde s-a mutat acum 79 de ani, conform Business Insider.

Bărbatul nu a întâmpinat niciodată probleme majore de sănătate, cum ar fi bolile de inimă sau cancerul, și a fost sub anestezie doar de două ori. De asemenea, nu suferă de dureri de spate sau de cap. Vincent Dransfield și-a împărtășit secretele longevității, acestea includ o viață socială activă, multă mișcare și o dietă flexibilă.

Bea lapte în fiecare zi. Dransfield a lucrat la o fermă când era adolescent, iar de atunci a păstrat obiceiul de a bea lapte în fiecare zi. „Cred că a făcut foarte bine pentru oasele mele din corpul meu”, spune el.Mănâncă ce vrea, inclusiv dulciuri și burgeri. Obiceiurile alimentare ale lui Dransfield sunt flexibile: se răsfață cu burgeri, ciocolată și dulciuri. De asemenea, mănâncă preparate gătite la microunde și cumpără mâncare de la un restaurant local. Nepoata sa, Erica, spune că bunicul ei nu a fost niciodată vigilent cu privire la dieta lui. „A mâncat tot ce a vrut”, a spus ea pentru TODAY.com. „Nu și-a urmărit niciodată greutatea. Nu a trebuit niciodată să slăbească. A fost întotdeauna în formă”.
S-a lăsat de fumat și nu bea mult. Singurul alcool pe care Dransfield îl consumă este berea, și aceasta foarte rar. În ceea ce privește fumatul, bărbatul s-a apucat de țigări abia la 50 de ani. A fumat timp de 20 de ani și apoi „a aruncat țigările și asta a fost”.
Continuă să aibă un scop. Dransfield a fost activ profesional timp de 60 de ani. Când s-a pensionat, aproape de vârsta de 80 de ani, a făcut-o doar pentru că soția sa i-a cerut acest lucru. Chiar și așa, a fost implicați mai bine de 80 de ani din viață ca pompier voluntar.
Este în continuare activ. Munca voluntară ca pompier, pe care a început-o când avea 21 de ani, l-a menținut în mișcare mulți ani. „Am fost activ și am răspuns la alarma timp de 40 de ani”, a spus el. „Apoi, în următorii 40 de ani, am continuat când am simțit nevoia”. Dransfield nu s-a antrenat niciodată la o sală de sport și glumește despre oamenii care fac jogging. „El spune: «Încotro aleargă?»”, povestește Erica.
Socializează mult. Unul dintre secretele universale ale longevității este să ai o viață socială vibrantă. În timp ce soția lui Dransfield a murit în 1992, el încă păstrează legătura regulată cu familia sa: un copil, trei nepoți și șapte strănepoți. Nepoții săi îl vizitează o dată pe săptămână și sună din două în două zile pentru a verifica dacă este în regulă.

Vizualizări: 1,925

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Relații:

Citește și: