Guvernul de la Chișinău, picat prin moțiune de cenzură

Guvernul Maia Sandu - învestit în urmă cu mai puțin de 5 luni - a picat, miercuri, prin moțiune de cenzură. Cu votul deputaților din Partidul Socialiștilor, susținuți de Partidul Democrat, moțiunea de cenzură înaintată de socialiștii președintelui Igor Dodon a trecut.

În cel mult 3 zile, Maia Sandu ar urma să prezinte preşedintelui Republicii Moldova demisia Guvernului, scrie deschide.md.

Criza politică majoră de la Chișinău s-a declanșat după decizia Maiei Sandu de a modifica legea procuraturii, ea fiind criticată dur de socialiștii președintelui Igor Dodon.

Maia Sandu a spus în discursul său din Parlament că este nevoie de justiție, de o procuratură eficientă, pentru ca funcționarii corupți să fie demiși și a arestați.

"Reforma justiției e piatra de temelie a Guvernului ACUM. Ne dorim o justiție adevărată, ne dorim ca cei care au furat miliardul să ajungă la închisoare. Asta își dorește întreaga societate, inclusiv alegătorii PSRM. Președintele Igor Dodon a criticat acest guvern în trei luni mai mult decât a criticat Guvernul PD în trei ani", a spus Sandu, potrivit Radio Chișinău.

Vizualizări: 1,353

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: