Haine de firmă, la preț de chilipir. Comercianții de la Coleus, disperați

Pe lângă gaura pe care a creat-o în bugetul municipalității, târgul de vechituri de la marginea orașului Târgu Jiu a devenit un loc plin de gunoaie. Puținii comercianți se plâng că nu mai vând aproape nimic. De multe ori, merg acasă fără niciun leu în buzunar chiar dacă mai lasă la preț.

Odată forfotă, acum pustiu în piața de haine vechi din Târgu Jiu. Comercianții care mai merg cu haine se plâng că abia reușesc să strângă banii de chirie. Fiind singura lor sursă de venit, nu se gândesc să renunțe, ci doar să spere la zile mai bune. „Merg rău. Dacă facem câțiva lei pe zi. Au fost și zile în care nu am făcut niciun leu. Oamenii vin, se uită, dar nu prea iau nimic. Plătim chirie în fiecare zi câte trei lei, dar, de multe ori, nu facem mai nimic. Azi (n.r. joi), am vândut doar o salopetă. Mai trebuie să plătesc patru lei la autobuz și rămân cu pierdere. Înainte se făceau bani frumoși din aceste haine. De aici îmi câștigam existența. Am cinci copii și îi întrețin singură”, ne-a spus o femeie care vinde haine second hand în târgul de vechituri.

Chiar dacă prețurile pot fi negociate, clienții întârzie să apară. „Venim degeaba. Nu mai vine lumea. Stăm degeaba aici. Nu intrăm pe poartă până nu plătim chiria. Eu plătesc 100 de lei pe lună, dar se întâmplă să nu scot acești bani. Este și mizerie, sunt câini. Primăria ne-a luat și pubelele. De mai bine de două săptămâni nu a mai trecut nimeni să mai facă curățenie pe aici. Nu mai vine nimeni să cumpere haine și ne descurcăm foarte greu”, a mărturisit o altă femeie care are la vânzare haine vechi. „Slab au mers vânzările și azi. Ne mulțumim cu puțin. Foarte puțini oameni mai vin chiar dacă am lăsat mult la preț. Ne rugăm la Dumnezeu să ne mai ajute, dar foarte puțini clienți se mai interesează de prețuri și haine”, ne-a spus un alt comerciant din zonă.

Vizualizări: 3,861

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: