Hoții, speriați de camerele de supraveghere din sat

Tot mai mulți primari instalează sisteme de supraveghere video în localitățile pe care le conduc. Obligați de lege să securizeze comunele, edilii care nu au avut bani să înființeze Poliție Locală au ales să pună camere de supraveghere în localitate. Așa au băgat frica în hoții de lemne ori în cei care intrau peste bătrânii singuri și le furau banii.

În localitatea Drăguțești, de aproape trei ani, toate străzile sunt supravegheate video. Camerele sunt instalate în mai multe puncte din comună. De-a lungul drumului național care traversează localitatea, în intersecții, la școli ori la primărie. „Avem în total 16 camere și ne dorim să extindem acest sistem pentru că a dat roade. Este benefic. Chiar îmi spuneau oamenii că acum se simt mai în siguranță. Mai erau oameni care obișnuiau să intre peste bătrâni în case, să le fure bani sau tot felul de obiecte. Să știți că aceste furturi nu mai prea au loc în comuna Drăguțești. În plus, furturile de lemne, la fel, s-au redus pentru că acum lumea se teme, se ferește de camere”, a spus primarul din Drăguțești, Nelu Popescu.

În plus, imaginile care au fost surprinse de camerele de supraveghere din comună au fost de folos în ultimele luni și polițiștilor mai ales după accidentele de circulație care au avut loc pe DN 66. „Au avut loc foarte multe accidente pe raza localității noastre, pe drumul național. Imaginile i-au ajutat pe cei de la Poliția Română. Au venit mereu, ne-au cerut imagini, le-am dat și i-au ajutat să vadă cum s-au petrecut accidentele, cine a fost de vină. Au cerut și să verifice dacă anumiți cetățeni certați cu legea au trecut prin comuna noastră. În plus, să știți că și șoferii s-au cam speriat și acum conduc mai ușor, mai atenți în zonă”, a mai spus primarul.

Și oamenii se declară mai în siguranță acum. „Știu că sunt mai multe camere prin comună. Eu stau la drumul național, la șoseaua principală și am văzut camerele. Ne simțim și noi în siguranță, mai ales că suntem bătrâni, singuri, oameni răi sunt peste tot. Acum le e frică să nu îi prindă camerele”, a spus o localnică. „Mi se pare o idee bună. Mai erau oameni, tot din sate de la noi, care veneau și furau din podurile caselor, acum nu am mai auzit să se mai întâmple”, a mai spus un localnic.

Vizualizări: 2,462

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: