Îi cer ministrului să coboare în carieră și să intre în termocentrală

Sindicaliștii din Complexul Energetic Oltenia îi lansează o provocare ministrului Energiei, Toma Pectu, care va ajunge astăzi în Gorj. Să meargă și în termocentrale și cariere miniere, nu doar la sediul companiei.

Postarea Sindicatului Liber EMC Roșia

Noi, salariatii C.E Oltenia, sperăm că domnul ministru al Energiei și cei doi Secretari de Stat, dacă tot sunt joi in Gorj, sa facă și o vizită de lucru la Termocentrala Rovinari pentru a vedea importanţa investiției de la grupul 5,
si la cariera Roșia pentru a vedea situația exproprierilor și cum este blocată jumătate din cariera in partea de Sud-Vest, dar si situația depozitului de cărbune al carierei Roșia, care este in lucru pe noul amplasament si din păcate nu se va termina in acest an, noi fiind nevoiți sa trimitem cărbunele excavat din cariera direct in cazanele termocentralei, pentru ca nu avem depozit de cărbune.
Problema va apărea in aceasta iarna, dacă ministerul energiei nu va rezolva cu autorizația de mediu pentru vechiul depozit al carierei Roșia , noi neavând cum sa facem stocuri de cărbune pentru iarna viitoare dacă nu avem depozit.

Am mai dori ,ca domnul ministru sa coboare in cariera printre salariati, sa vadă condițiile de munca din carierele miniere la fata locului, nu cum au făcut toți miniștrii sau prim- miniștrii din trecut, ca vizitele lor sa se rezume doar la a privi cariera de la scena din marginea carierei, care acea scena a fost făcută înainte de 1989 pentru vizitele lui Nicolae Ceaușescu.

Am dori, ca domnul ministru și cei doi secretari de stat, sa asiste la funcționarea unui excavator gigant, care funcționează la cărbune sau steril pentru a-și face o părere personală cum funcționează aceste excavatoare și ce investiții ar trebui făcute in aceste utilaje pentru a mai putea extrage cărbune și in viitor, având in vedere ca in ultimii ani in aceste excavatoare din carierele miniere nu s-a investit aproape nimic.

Vizualizări: 3,924

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: