Ilie Năstase, tras pe dreapta la Paris pentru conducere sub influența alcoolului

Ilie Năstase nu e prieten cu polițiștii români dar se pare că se bucură de aprecierea celor de la Paris. Fostul tenismen s-a plâns de multe ori că nu are parte de aprecierea cuvenită în România, mai ales după ce a fost arestat pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Dacă în România i s-au pus cătușe atunci când a fost prins băut la volan, Ilie Năstase a dat peste un polițist mult mai îngăduitor în Franța, care l-a lăsat să plece fără să îi aplice vreo sancțiune.

Un episod grăitor cu Ilie Năstase în prim-plan, a avut loc pe celebrul bulevard Champs-Elysees din Paris! „Nasty” a plecat de la Roland Garros pe motocicletă, după ce consumase câteva beri, fiind tras pe dreapta de Poliție, a dezvăluit un prieten al acestuia: „Am vorbit acum două săptămâni pentru că m-am întâlnit cu el. Mi-a spus o poveste față de România și față de Franța. Cum e acolo. Pot să o relatez, din moment ce mi-a spus-o el. Plecase de la Roland Garros, știi că el are boală cu motoreta. Era pe motoretă cu gagica și cu domnul Fischer al nostru. S-au dus toți trei pe acea motoretă și băuse două sau trei beri. L-a oprit Poliția pe Champs-Elysees. L-a tras pe dreapta: ‘Domnule Ilie Năstase, știți că n-aveți voie, ați băut trei beri. Vă rog, lăsați motocicleta aici și duceți-vă!’ Civilizație!”, a dezvăluit Serghei Mizil în podcastul său.


Nasty s-a îndrăgostit de Paris pe când nu împlinise 20 de ani, atunci când a primit o invitație de a participa la Roland Garros. Dragostea a fost însă reciprocă, pentru că nicăieri în lume Ilie nu este mai iubit ca în capitala Franței, acolo unde a făcut istorie în anii 70 pe zgura turneului parizian. În urmă cu 30 de ani, Năstase și-a cumpărat o casă la Paris, pe care a schimbat-o în 2007 cu un apartament luxos în valoare de trei milioane de euro. La Paris, Ilie a cerut-o în căsătorie pe fosta soție Amalia, și tot în „Orașul luminii” s-au născut cele două fetițe ale cuplului, Alessia și Emma Alexandra Diana.

În România însă, Ilie Năstase a avut parte de un incident mult mediatizat atunci când s-a urcat băut la volan! E adevărat că băuse mai mult decât 2-3 beri.

Pe data de 25 mai 2018, în jurul orelor 04:45, pe Şoseaua Nordului, zona Ambasada Chinei, poliţiştii Brigăzii Rutiere l-au oprit pe acesta pentru un control. Întrucât se afla într-o vizibilă stare de ebrietate, fostului tenismen i s-a solicitat să fie testat cu aparatul alcooltest, moment în care a devenit recalcitrant, a adresat injurii poliţiştilor, motiv pentru care a fost încătuşat şi condus la sediul INML pentru recoltare de probe biologice.

Acolo a fost verificat cu etilotestul, rezultatul fiind de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. După testare, agenții de poliție i-au pus în vedere că este obligat să ofere probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei, dar a refuzat, considerând că testarea cu aparatul etilotest este suficientă.

Curtea de Apel București l-a condamnat ulterior pe Ilie Năstase 9 luni și 10 zile de închisoare cu amânarea executării pedepsei pentru că a condus sub influența alcoolului, potrivit sentinței publice.

Ilie Năstase și-a recuperat abia în 2021 permisul de conducere care i-a fost suspendat timp de 3 ani după ce a fost prins de poliție conducând sub influența băuturilor alcoolice. În noiembrie 2022, lui Ilie i-a fost reținut din nou carnetul auto pentru alcool, pe o perioadă de 90 de zile.

Galerie foto


Vizualizări: 2,821

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: