Constantina Diță, validată pentru alegerile de la Federaţia Europeană de Atletism

Fosta mare atletă a Gorjului și a României, Constantina Diță, candidează pentru un post de conducere la Federația Europeană de Atletism. Candidatura sa a fost deja validată pentru alegerile care vor avea loc în luna aprilie, în Serbia.

Federaţia Europeană de Atletism (European Athletics) a validat candidaturile pentru alegerile din 22 aprilie, ziua în care va avea loc Congresul de la Belgrad (Serbia).

Pe lista personalităţilor din atletismgorjeanca  înscrise în cursa pentru un loc în conducerea forului continental, figurează şi Constantina Diţă, fosta campioană olimpică de maraton candidând pentru un post de membru în Consiliul EA, cu un mandat de patru ani.

Bulgarul Dobromir Karamarinov şi cehul Libor Varhanik se vor lupta pentru funcţia de preşedinte, în timp ce Cherry Alexander (Marea Britanie), Jean Gracia (Franţa), Karin Grute Movin (Suedia), Istvan Marton Gyulai (Ungaria) şi Antti Pihlakoski (Finlanda) se vor confrunta pentru cele trei poziţii de vicepreşedinte.

În vârstă de 53 de ani, Constantina Diţă a participat la patru ediţii ale Jocurilor Olimpice, cucerind medalia de aur la maraton în 2008, la Beijing.

Constantina Diţă  este singura atletă din România care a obţinut titlul olimpic la maraton, Ea a candidat li la șefia FR de Atletism în 2017 și  2021.

Constantina Diță  s-a născut pe 23 ianuarie 1970, în localitatea Turburea, județul Gorj. A început atletismul la clubul Pandurii Târgu Jiu și după ani și ani de muncă a reușit să obțină cele mai mari performanțe din istoria atletismului românesc în proba care definește aceste sport: maratonul.

Vizualizări: 703

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: